RELIA

KÄYTTÖOHJEET

Relia-palvelun käyttöohjeet

Relia on rakennuttajien, urakoitsijoiden ja kiinteistönpidon tarpeisiin kehitetty mittaustiedon hallintaohjelmisto. Ohjelmisto on luotu SolidRH-järjestelmän tueksi mahdollistamaan laitteiston luomien etujen tehokas hyödyntäminen.

Relia-palvelu on käytettävissä osoitteessa https://relia.wiiste.com/

Rekisteröityminen

Relia-palveluun rekisteröityminen tapahtuu palvelun etusivulta. Täytä kaikki kentät lomakkeesta, lue sopimus- ja loppukäyttäjäehdot. Hyväksyttyäsi ehdot, klikkaa ”Rekisteröidy”-painiketta. Yritys- ja Puhelinnumero-kentät ovat vapaaehtoisia.

Kirjautuminen

Relia-palveluun kirjaudutaan sisään etusivun ylälaidassa. Syötä sähköpostiosoite, sekä salasanasi kenttiin ja paina ”kirjaudu sisään”-painiketta. Jos olet unohtanut salasanasi, voit hakea väliaikaisen salasanan käyttöösi ”Unohditko salasanasi?”-linkin kautta.

Projektivalikko

Projektivalikosta voit valita selattavan projektin klikkaamalla sen nimeä tai luoda uuden projektin käyttämällä ”luo uusi projekti”-valintaa.

Uuden projektin luonti

Uusi projekti luodaan valitsemalla projektivalikossa ”luo uusi projekti”. Pakollisia tietoja projektille on Projektin nimi. Kun klikataan ”talleta”, siirtyy Relia PROJEKTISUUNNITELMA-tilaan. Katso lisää ohjeita ”Projektin Hallinnointi”-kohdasta.

Projektisivu

Näkymän elementit

Sivun ylälaidasta valikkopalkista löytyy seuraavat valinnat:

Valikkopalkin alta löytyy Pohjakuvan valintaan alasvetovalikko.

Näkymän vasemmassa reunassa löytyy valitun pohjakuvan sisältämät mittauspisteet viimeisine tuloksineen.

Oikealla on vaihtuva näkymä seuraavine vaihtoehtoineen:

Projektin yhteystiedot löytyvät näkymän oikeasta alareunasta.

Pohjakuvan vaihto

Selattavaa pohjakuvaa voi vaihtaa sivun ylälaidassa olevan ”Pohjakuva”-valikon kautta.

Mittauspisteen valinta

Mittauspisteen analysoitavaksi voi valita vasemman reunan mittauspistelistauksesta klikkaamalla mittauspistettä.

Vaihtoehtoisesti valinnan voi tehdä myös pohjakuva-näkymässä klikkaamalla mittauspistettä.

Pohjakuvan navigointi

Pohjakuvaa voi liikuttaa hiirtä raahaamalla. Lähempää tarkastelua varten hiiren rullan avulla voi lähentää ja loitontaa pohjakuvaa. Lähentämistä ja loitontamista varten löytyvät ”+”- ja ”-”-napit pohjakuvan reunalta.

Projektin hallinnointi

Valikkopalkin toiminnot

Valikkopalkista löytyvät seuraavat toiminnot:

Projektisuunnitelma

Projektisuunnitelman tekemisessä on kaksi eri näkymää:

Uuden pohjakuvan lisäys

Uusi pohjakuva voidaan lisätä projektiin valitsemalla ”Pohjakuva”-valikosta ”Lisää Uusi…”. Avautuvalla sivulla pohjakuvalle täytyy antaa nimi, sekä ladata pohjakuvan kuvatiedosto käyttäjän tietokoneelta. Tämän jälkeen paina ”Talleta”. Tallettamisen jälkeen uusi pohjakuva löytyy ”Pohjakuva”-valikosta.

Pohjakuvan poisto

Valitun pohjakuvan voi poistaa klikkaamalla POISTA POHJAKUVA -painiketta. Huomaa että poistettua pohjakuvaa ei saa takaisin ilman sen uudelleen luomista.

Mittauspisteen lisääminen

Uusi mittauspiste voidaan lisätä projektiin raahaamalla ”Lisää Mittauspiste”-kuvake pohjakuvan päälle haluttuun kohtaan. Tämän jälkeen on täytettävä lomakkeeseen mittauspisteen nimi, sekä lisättävä vähintään yksi mittaussyvyys. Mittauspiste hyväksytään painamalla ”Hyväksy” tai lisäys peruutetaan painamalla ”Hylkää”.

”Lisää mittauspiste” -kuvakkeen alle ilmestyy projektissa käytössä olevat pikakuvakkeet erityyppisistä mittauspisteistä. Näistä raahaamalla pystyy nopeammin lisäämään samanlaisia mittauspisteitä pohjakuvaan.

Mittauspisteen muokkaaminen

Mittauspisteen tietoja pystyy muokkaamaan klikkaamalla asetettua mittauspistettä.

Mittauspistettä pystyy siirtämään raahaamalla sen uuteen kohtaan.

Mittauspisteen poistaminen

Mittauspisteen pystyy poistamaan klikkaamalla mittauspisteen nimen vieressä olevaa ”X”-painiketta.

Anturin lisääminen mittauspisteeseen

Huom! Anturin yhdistämiseksi mittauspisteeseen tarvitaan WSync-ohjelmisto ja SolidRH-lukulaite jolla antureita on luettu.

Kytke SolidRH-lukija tietokoneeseen USB-yhteydellä ja käynnistä WSync-ohjelmisto. WSync-ohjelmisto ilmoittaa käyttöliittymässään "yhdistyskoodi":n. Katso lisää tietoja kohdasta ”WSync ja SolidRH-lukija”.

Siirry projektisuunnitelman ”nimeäminen”-tilaan. Tarvittaessa syötä WSync-ohjelmistosta löytyvä "yhteyskoodi" sille varattuun kenttään ja yhdistä lukijä käyttöön.

Antureita lisätään mittauspisteisiin raahaamalla anturi vasemmalla olevasta anturilistauksesta pohjakuvassa olevan mittauspisteen kuvakkeen päälle.

Anturin poisto mittauspisteestä

Anturin voi poistaa mittauspisteestä klikkaamalla X-merkkiä anturin sarjanumeron vierestä mittauspisteessä.

Perustiedot

Projektin perustietoja voi muokata PERUSTIEDOT-sivulla. Klikkaamalla ”Talleta” tiedot talletetaan ja sivu palaa PROJEKTISUUNNITELMA-sivulle.

Käyttöoikeudet

Projektin käyttäjiä voi hallita KÄYTTÖOIKEUDET-sivulla.

Käyttäjän lisäys projektiin

Lisää käyttäjä syöttämällä käyttäjän sähköposti-osoite ja painamalla ”Lisää käyttäjä”. Huomaa että lisättävän käyttäjän tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä Relia-palvelussa.

Hallintaoikeuksien hallinta

Mikäli käyttäjälle halutaan antaa mahdollisuus projektin hallintaan, voidaan se määritellä käyttäjälistassa ”Hallintaoikeus” – valinnalla. Hallintaoikeuksien avulla käyttäjä voi muokata projektin kaikkia tietoja ja mittauspisteitä.

Käyttäjän poisto projektista

Käyttäjä voidaan poistaa projektista klikkaamalla käyttäjälistan ”Poista”-sarakkeessa olevaa X-kuvaketta.

WSync ja SolidRH-lukija

SolidRH-lukijan muistissa olevat mittaustulokset voi siirtää Relia-palveluun WSync-ohjelmiston avulla. WSync-ohjelmiston ja SolidRH-lukijan avulla voidaan myös hoitaa anturien yhdistäminen Relia-projektin mittauspisteisiin.

WSync-ohjelmisto vaatii toimiakseen Windows-käyttöjärjestelmän.

WSync-asennus

WSync-ohjelmisto on ladattavissa Wiiste Oy:n kotisivuilta osoitteesta: https://relia.wiiste.com/static/downloads/wsync_setup.exe tai https://relia.wiiste.com/static/downloads/wsync_setup.zip

Ohjelmisto asennetaan avaamalla wsync_setup.exe –tiedosto ja seuraamalla asennusohjelman ohjeita.

SolidRH-lukijan ajuritiedostot asennetaan automaattisesti kun SolidRH-lukijan kytkee USB-kaapelilla kiinni tietokoneeseen. Ajurit asennetaan Windows Update-palvelun kautta joten ajurien asentaminen Windows Update:sta täytyy olla aktiivinen kun SolidRH-lukija kytketään kiinni tietokoneeseen.

Mikäli Windows jostain syystä ei löydä sopivia ajureita SolidRH-lukijalle, voit kokeilla asentaa ne itse piirivalmistajan sivujen ohjeiden mukaan http://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm.

Mittaustulosten siirto Relia-palveluun

Mittaustulosten siirtäminen Relia-palveluun tapahtuu seuraavasti: